پپسی کولا یکی از شناختهشدهترین محصولات امروزی در جهان است که تقریباً به خاطر تبلیغات تجاریاش و به خاطر نبرد بیپایانش با رقیبش کوکاکولا معروف است. پپسی بیش از 125 سال پیش در یک داروخانه در کارولینای شمالی از منشأ فروتنانه خود به محصولی تبدیل شده است که در فرمولاسیون های متعدد موجود است.
در ادامه وبلاگ فست فود دولپی تاریخچه این نوشابه شگفت انگیز را برایتان بیان خواهد کرد.
تاریخچه
پپسی برای اولین بار به عنوان “نوشیدنی براد” در کارولینای شمالی ایالات متحده، در سال 1893 توسط کالب برادهام، که آن را در داروخانه خود که در آن نوشیدنی فروخته می شد، معرفی کرد.
پپسی (در گذشته پپسیکولا) نام یک نوع نوشابه کولای گازدار پرطرفدار است که تا سال ۱۹۶۵ توسط شرکت پپسی کولا تولید میشد. از سال ۱۹۶۵ در پی ادغام شرکت پپسی کولا و شرکت فریتو-لی، این محصول توسط شرکت پپسیکو تولید میشود.
این محصول هماکنون در کنار سایر محصولات شرکت پپسیکو مانند پپسی رژیمی، پپسی کریستال، پپسی لیمویی، پپسی آبی، پپسی طلایی و پپسی مکس که هرکدام طعم و مشخصات خاص خود را دارند تولید میشود. همواره رقیب اصلی پپسی، کوکاکولا بودهاست.دستور اصلی نیز شامل شکر و وانیل بود. هدف برادهام به دنبال ایجاد این نوشیدنی جذاب درمان درد معده و افزایش انرژی بود.
در سال 1923، شرکت پپسی کولا ورشکست شد که دلیل آن تا حد زیادی به دلیل ضررهای مالی ناشی از گمانه زنی بر روی نوسان شدید قیمت شکر در نتیجه جنگ جهانی اول بود. مگارگل موفق شد که نشان تجاری برند پپسی را خریداری نماید. هر چند در احیای نام تجاری آن ناموفق بود و پس از زمان کوتاهی چارلز گوت رئیس کمپانی شکلاتسازی لوفت، پپسی را خریداری نمود. در ادامه، وی از شمیدانهای شرکت خود خواست تا فرمول شربت پپسی- کولا را دوباره فرموله کنند.
در سال 1903، برادهام بطری پپسی کولا را از داروخانه خود به یک انبار اجاره ای منتقل کرد. در آن سال، برادهام ۷۹۶۸ گالن شربت فروخت. سال بعد، پپسی در بطری های شش اونسی فروخته شد و فروش آن به 19848 گالن افزایش یافت. در سال 1909، بارنی اولدفیلد، پیشگام مسابقات اتومبیل رانی، اولین فرد مشهوری بود که پپسی کولا را تایید کرد و آن را به عنوان “یک نوشیدنی قلدر… طراوت بخش، نیروبخش، یک مهارکننده خوب قبل از مسابقه” توصیف کرد. پس از آن موضوع تبلیغاتی “خوشمزه و سالم” در دو دهه بعد مورد استفاده قرار گرفت.
بخشی از بازاریابی
-
مک جونیور
مک جونیور در سال ۱۹۴۰ میلادی منصب ریاست کمپانی را به دست آورد. مک جونیور حامی آرمانهای ترقیخواهی بود و متوجه شد که شرکت پپسی در استفاده از تبلیغات خود، مخاطبان آمریکایی – آفریقاییتبار یا به تعبیر دیگر سیاهپوستان را نادیده میگیرد. مک جونیور به درستی متوجه شد که بازار سیاهپوستان ایالات متحده، بازاری بکر و دستنخورده و در حقیقت، یک جای ویژه بازار است و پپسی میتواند با هدف قرار دادن تبلیغات مستقیم و متمرکز خود بر این بازار، سهم عمدهای از درآمدها را نصیب شرکت نماید.
به همین منظور وی هنان اسمیت، یکی از مدیران تبلیغاتی را برای هدایت و ساماندهی یک تیم فروش متشکل از سیاهپوستان استخدام نمود که در ادامه و به دلیل آغاز جنگ جهانی دوم این برنامه با وقفه مواجه شد.
پس از پایان جنگ جهانی دوم و در سال ۱۹۴۷ میلادی، مک جونیور نقشههای خود را از سر گرفت و ضمن استخدام ادوارد اف. بوید از او خواست تا برای تشکیل یک تیم دوازده نفره از سیاهپوستان اقدام نماید. در همان زمان پوسترهای تبلیغاتی نیز چاپ شد که در آنها سیاهپوستان آمریکایی را به تصویر میکشید.
بوید در ادامه، یک تیم فروش گستردهتر را تشکیل داد که ترکیبی از سیاهپوستان سراسر کشور بود. قوانین تفکیک نژادی مشهور به قوانین جیم کرو هنوز در ایالات متحده به قوت خود باقی بود و گروهی که بوید تشکیل داد، با تبعیض و تحقیر بسیار زیادی روبرو شد.
مزید بر اینها، توهین همکاران پپسی و همینطور تهدیدهای کوکلوسکلان هم در این میان وجود داشت. با همهٔ این احوال، سهم بازار پپسی-کولا در مقایسه با کوکاکولا در دهه ۱۹۵۰ به طرز قابلتوجهی افزایش یافت و با مصرفکنندگان جدید آمریکایی – آفریقاییتبار، فروش پپسی سه برابر بیشتر از کوکاکولا گردید. پس از رسیدن تیم فروش پپسی به شیکاگو، سهم فروش پپسی برای نخستین مرتبه از کوکاکولا پیشی گرفت.
- با ظهور رادیو و تلویزیون
با ظهور رادیو و تلویزیون، پپسی از خدمات بازیگر جوان و جوانی به نام پولی برگن برای تبلیغ محصولات استفاده کرد و اغلب استعدادهای خود را در خوانندگی به آهنگ کلاسیک «…Hits The Spot» اختصاص داد.
جوآن کرافورد بازیگر سینما، پس از ازدواج با رئیس پپسی کولا، آلفرد ان. استیل، سخنگوی پپسی شد و از طرف این شرکت در تبلیغات، برنامه های ویژه تلویزیونی و مسابقات زیبایی تلویزیونی ظاهر شد. کرافورد همچنین تصاویری از این نوشابه را در چندین فیلم بعدی خود به طور برجسته ای قرار داده بود. هنگامی که استیل در سال 1959 درگذشت، کرافورد به عضویت هیئت مدیره پپسی کولا منصوب شد. سمتی که او تا سال 1973 حفظ کرد، اگرچه او عضو هیئت مدیره شرکت بزرگتر PepsiCo که در سال 1965 ایجاد شد، نبود.
عناصر
در ایالات متحده، پپسی با آب گازدار، شربت ذرت با فروکتوز بالا، رنگ کارامل، شکر، اسید فسفریک، کافئین، اسید سیتریک و طعم دهنده های طبیعی تهیه می شود.
یک قوطی پپسی 340 میلی لیتر (12 اونس) دارای 41 گرم کربوهیدرات (همه از قند)، 30 میلی گرم سدیم، 0 گرم چربی، 0 گرم پروتئین، 38 میلی گرم کافئین و 150 کالری است. پپسی 10 کالری بیشتر و دو گرم قند و کربوهیدرات بیشتر از کوکاکولا دارد.
بدون دیدگاه